Nieuwe leerlingen


Zit jij in groep 8? Dan ga je volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs! Best spannend, want in de brugklas komt er natuurlijk veel op je af. Een andere school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken, huiswerk maken, andere docenten...

Best even wennen!

Daar krijg je bij Avila College de eerste weken genoeg tijd voor. Voor je het weet, is je nieuwe school al helemaal vertrouwd en wil je waarschijnlijk niet eens meer terug naar de basisschool.

Kom ook naar ons Open Huis in 24 januari 2022!

Dit jaar houden wij ons open huis op maandag 24 januari 2022!

Bij de keuze van je nieuwe school is het belangrijk dat je een goed gevoel bij de school hebt, de sfeer je aanspreekt en je je er welkom voelt. Samen met je ouder(s) neem je een belangrijke beslissing, dus neem de tijd en laat je informeren.

Ook moet je op je nieuwe school tot je recht kunnen komen. Avila College is een heel goede mavo, waar we in de onderbouw ook havo-onderwijs geven. Een school dus voor leerlingen met een advies TH/mavo-havo. Een school waar we je uitdagen en waar je de mogelijkheden hebt te groeien, succesvol te zijn. Een school met pit! Mocht je geïnteresseerd zijn: je bent van harte welkom op 24 januari 2022 van 18 tot 21 uur.

Informatieavond vorig schooljaar

Op 26 november 2020 was er een online informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8. Deze informatie hebben we voor u bewaard. Bent u nieuwsgierig? Klik dan hier voor de meest relevante informatie over onze school.

Daarnaast vindt u hieronder meer informatie over ons onderwijs, het flexrooster en vindt u de meest gestelde vragen.

Ons onderwijs

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over het onderwijs bij ons op het Avila College.


  Het flexrooster

  Op Avila College werken wij met een uniek flexrooster, waarbij de leerling meer invloed heeft op zijn of haar eigen leerproces. Bovendien leert de leerling zelf keuzes te maken en eigen talenten te ontdekken.

  Kern van het flexrooster is dat er drie reguliere vakken op een dag worden gegeven. Deze lessen duren 80 minuten en worden steeds gevolgd door een pauze. Ze hebben een vaste plek in het rooster. Daarnaast is het verplicht om per week vijf zgn. flexuren van 40 minuten te volgen.
  De flexuren kunnen ’s ochtends voor de reguliere vakken of ’s middags na de vaste vakken worden gevolgd. Leerlingen mogen zelf de flexuren kiezen, als ze er maar minimaal 5 per week hebben gevolgd.

  Nieuwsgierig? Klik hier!

  Ervaringen van de leerlingen

  Leerlingen vertellen in onderstaand filmpje hoe ze de lessen en de sfeer op school ervaren.

  Tussentijds aanmelden voor het Avila College

  Voor het tussentijds aanmelden van uw zoon of dochter voor het Avila
  College, kunt u contact opnemen met onze leerling administratie, mevr. E.
  Gantevoort: e.gantevoort@carmelhengelo.nl. tel.: (074) 245 77 88.


  Meer weten?

  Op de website van Avila College kun je heel veel te weten komen over onze school. We hebben ook al de veelgestelde vragen voor u gebundeld, deze vindt u hier! Voor de rest zouden we willen zeggen: kijk lekker rond!

  Heeft u verder nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen. We staan u te allen tijde graag te woord.