Groep 8

Nieuwe leerlingen

Zit jij in groep 8? Dan ga je volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs! Best spannend, want in de brugklas komt er natuurlijk veel op je af. Een andere school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken, huiswerk maken, andere docenten...
Best even wennen!

Daar krijg je bij Avila College de eerste weken genoeg tijd voor. Voor je het weet, is je nieuwe school al helemaal vertrouwd en wil je waarschijnlijk niet eens meer terug naar de basisschool.

Kom ook naar het Open Huis!

Bij de keuze van je nieuwe school is het belangrijk dat je een goed gevoel bij de school hebt, de sfeer je aanspreekt en je je er welkom voelt. Samen met je ouder(s) neem je een belangrijke beslissing, dus neem de tijd en laat je informeren.

Ook moet je op je nieuwe school tot je recht kunnen komen. Avila College is een heel goede mavo, waar we in de onderbouw ook havo-onderwijs geven. Een school dus voor leerlingen met een advies TH/mavo-havo. Een school waar we je uitdagen en waar je de mogelijkheden hebt te groeien, succesvol te zijn. Een school met pit!

Om een indruk op te doen van Avila College zal een online Open Huis plaatsvinden. In een virtuele tour laten docenten en leerlingen jou op een leuke manier kennismaken met de school en de verschillende vakken. Ook zullen jouw vragen worden beantwoord. Dus ook al kan het niet fysiek: bezoek onze online tour en proef de leuke en gezellige sfeer op onze school!

Sinds afgelopen week is bekend dat er geen fysiek Open Huis plaats vindt voor de voorjaarsvakantie op de scholen in Hengelo. We zijn momenteel met elkaar in overleg voor alle Open Huis-data. Houd deze website goed in de gaten, want hierop communiceren we spoedig de datum van ons (online) Open Huis.

Graag tot ziens!

Minilessen

Misschien wil jij ook wel eens meemaken hoe het is om leerling te zijn van Avila College. Wij bieden daarom op 11 februari nog een tweede ronde minilessen aan. Deze kunnen niet fysiek plaatsvinden, dus houden we deze online. Leerlingen van groep 8 zijn van harte welkom tijdens deze lessen van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan via de link, graag tot dan! Klik hier om je aan te melden voor de minilesjes


Informatieavond

Op 26 november was er een online informatieavond voor ouders/verzorgers leerlingen groep 8 met live webinars en de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Klik hier voor een korte terugblik van de informatieavond. Ook vindt u hieronder meer informatie over ons onderwijs.

Presentatie onderwijs

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over het onderwijs bij ons op het Avila College.

Flexrooster

Op Avila College werken wij met een uniek flexrooster, waarbij de leerling meer invloed heeft op zijn of haar eigen leerproces. Bovendien leert de leerling zelf keuzes te maken en eigen talenten te ontdekken.

Minder reguliere lessen, meer keuzemogelijkheden.

Kern van het flexrooster is dat er drie reguliere vakken op een dag worden gegeven. Deze lessen duren 80 minuten en worden steeds gevolgd door een pauze. Ze hebben een vaste plek in het rooster. Daarnaast is het verplicht om per week vijf zgn. flexuren van 40 minuten te volgen.
De flexuren kunnen ’s ochtends voor de reguliere vakken of ’s middags na de vaste vakken worden gevolgd. Leerlingen mogen zelf de flexuren kiezen, als ze er maar minimaal 5 per week hebben gevolgd.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande link.


Van de leerlingen
Leerlingen vertellen in onderstaand filmpje hoe ze de lessen en de sfeer op school ervaren.


Veelgestelde vragen tijdens informatieavond

Op basis van voorgaande jaren hebben we alvast de meest gestelde vragen voor u gebundeld en beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust, mail naar: sch-av-groep8@carmelhengelo.nl


Aanmelden

De aanmelding van nieuwe leerlingen vindt (fysiek) plaats op maandag 1 en dinsdag 2 maart 2021 op de locatie aan de Deurningerstraat 67.

Maandag 1 maart 2021: 16.00 – 20.00 uur
Dinsdag 2 maart 2021 : 16.00 – 18.00 uur

Voor de inschrijving dient u het volgende mee te nemen:

 • Burgerservicenummer leerling (o.a. te vinden op de zorgpas).
 • Aanmeldingsdocumenten:
  1) Aanmeldingsformulier: klik hier
  Ziet u geen invulbare pdf? Download dan het bestand eerst naar uw eigen PC of open het in een andere PDF-lezer.
  2) Toestemmingsverklaring beeldmateriaal: klik hier
  3) Vertrouwelijke vragenlijst, indien van toepassing, klik hier
 • Origineel aanmelddocument (advies van de basisschool).

We heten uw zoon of dochter alvast van harte welkom bij het Avila College! Graag tot ziens op 1 of 2 maart.

Aanmeldingen voor leerjaar 3 en 4

Voor het aanmelden van uw zoon of dochter voor leerjaar 3 en 4 kunt u contact opnemen met onze leerlingencoördinator klas 4, de heer M. Horstman (m.horstman@carmelhengelo.nl), tel.: (074) 245 77 88.


Meer weten?

Op de website van Avila College kun je heel veel te weten komen over onze school. Kijk dus lekker rond!

Hebben jij of je ouder(s) vragen, dan kunnen jullie altijd contact opnemen. We helpen graag verder.

Wilt u gebeld worden, dat kan!

Natuurlijk kan het dat u vragen heeft waar u graag persoonlijk contact over heeft. Gelieve dan een mail te sturen naar Mevr. Mick Geurts teamleider onderbouw Zij neemt dan telefonisch contact met u op.