Nieuws

Informatie avond terugblik 2021 - 2022

Afgelopen week zijn de informatie avonden geweest voor de leerjaren. Kon u niet aanwezig zijn, of wilt u de presentatie nog een keer in alle rust bekijken, klik dan op één van de links hieronder:

Het laatste nieuws: start nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en maandag 23 augustus komen alle leerlingen weer naar het Avila College. Maar liefst 615 leerlingen zitten er het aankomende schooljaar op deze mooie locatie en we gaan er samen met al onze docenten een fantastisch jaar van maken.

Wij hebben zin om iedereen weer te zien! Tot snel!

Profiel- en pakketkeuze informatie

Hieronder zien jullie de keuzeformulieren van onze eigen school (3 en 4 mavo) en onze collega-scholen. Deze formulieren geven inzicht in welke vakken er op welke school gekozen kunnen worden. Deze zijn tijdens voorlichtingsavonden en mentor-/decaanmomenten al besproken.

3KBL CT Stork

3 mavo Avila College

4 mavo Avila College

4 havo Lyceum de Grundel

4 havo Twickel College Hengelo

Het invullen van het keuzeformulier van een leerling gaat allemaal digitaal via Zermelo. De instructie hiervoor hebben we al per brief naar de ouders en leerlingen gestuurd. Onderstaand filmpje is een extra service, waarbij de stappen duidelijk zichtbaar zijn. Uiterlijk donderdag 1 april moet de keuze ingevuld zijn in Zermelo. Zie de instructie hieronder:

Instructiefilmpje pakketkeuze

Geslaagde muziekavond

Vol trots presenteer ik jullie de toppers van het Avila college! Wat een feest om met deze leerlingen te mogen werken. Het is een fijne groep met veel diversiteit. Ze gaan geen uitdaging uit de weg en hebben zich allemaal op hun eigen manier ontwikkeld, kortom toppers!

Online minilessen van 11 februari druk bezocht

Meer dan 80 kinderen hadden zich voor de 2e ronde minilesjes aangemeld. Nadat we in de eerste ronde van november al vele kinderen hadden ontmoet tijdens de fysieke minilessen, hadden wij op 11 februari een extra ronde met online minilessen georganiseerd.


Ondanks dat we elkaar niet fysiek konden ontmoeten zijn er leuke lessen gegeven in o.a. de volgende vakken: beeldende vorming, geschiedenis, Nederlands, Engels, handvaardigheid, Frans en wiskunde. We kijken terug op een geslaagde online middag. Wij vonden het erg leuk dat jullie er allemaal waren! We hopen dat we jullie in de toekomst uiteraard mogen begroeten op het Avila College.

Op 18 februari vanaf 18.00 uur zal ons digitale Open Huis plaatsvinden. Houd hiervoor deze website goed in de gaten!

Ouderavonden klas 2 en 3 - teruglezen
Online informatie-avond pakketkeuze voor havo 4 terugkijken

Zit uw zoon of dochter in 3 havo? Of in 4 mavo met de ambitie om na dit jaar havo te gaan doen? Dan moet er een profiel worden gekozen voor 4 havo. Het Avila College heeft, in samenwerking met collega-scholen Lyceum de Grundel en Twickelcollege Hengelo, op 10 februari een online informatie-avond georganiseerd.

Heeft u deze gemist en wilt u weten wat de profielkeuze-mogelijkheden zijn richting 4 havo? Dan kunt u deze hier terugkijken. Mocht dit niet lukken, kunt u altijd contact opnemen met ons.

Online Open Huis Avila College op 18 februari

Het online Open Huis van Avila College vindt plaats op donderdag 18 februari 2021. Er is geen mogelijkheid voor een fysiek Open Huis dit jaar en daarom zal er een virtuele tour online komen, waarin leerlingen en ouders virtueel door het Avila College kunnen lopen. Daarbij is er de mogelijkheid om filmpjes, flyers en andere informatie van de school te bekijken. Ook zullen verschillende docenten iets vertellen over onze lessen, verschillende vakken en de sfeer op school.

Op 18 februari tussen 18.00 uur en 21.00 uur is er een 'live-chat' met de schoolleiding beschikbaar, mocht u vragen hebben. Houd deze website in de gaten voor de virtuele tour en het Open Huis. De virtuele tour en alle andere informatie zal overigens na de 18e ook gewoon beschikbaar blijven. De live-chat is alleen op de zojuist genoemde datum beschikbaar.

Goed om te weten voor leerlingen die nu in klas 2 zitten. Heb je interesse voor het Avila College? Dat komt goed uit, want in de virtuele tour nemen we ook informatie op over de instroommogelijkheden in klas 3 en de vakken die wij aanbieden.